POLITSEINÄDAL Tsiklimees kihutas 150 km/h

Saarte Hääl
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm / Sakala

Läinud nädalal pöörduti häirekeskuse poole 88 korral, neist 40-l andsid inimesed teada avaliku korra rikkumistest. Mitmel korral helistati ka varastatud esemete pärast, kuid lähemal kontrollimisel selgus siiski, et kadunud ese on alles ja omaniku valduses.

Kuressaare politseijaoskonna juhi Rainer Antsaare sõnul teavitati politseid möödunud nädalal kuuest liiklusõnnetusest. Neist kolmes olid osalisteks mootorratturid, kes said kukkumise tagajärjel tervisekahjustusi. Kõik liiklusõnnetustesse sattunud juhid omasid vastava kategooria juhtimisõigust ning olid kained.

Pühapäeval kella 17.30 ajal peatati Upa–Leisi maanteel kihutanud mootorrattur, kes oma sõnade kohaselt testis mootorit. Tema kiiruseks mõõdeti 150 km/h. Kontrollimisel selgus Antsaare sõnul, et ratturil ei olnud ka juhtimisõigust.

“Sellise teo eest võib liiklusnõuete eirajat oodata karistusena rahatrahv kuni 800 eurot või arest ja juhtimisõiguse äravõtmine kuni kaheteistkümneks kuuks,” märkis politseijuht.

Liiklusest kõrvaldati nädala jooksul viis alkoholi tarvitanud autojuhti, kellest kolme puhul alustas politsei väärteomenetlust. Kriminaalkorras võeti joobes juhtimise eest vastutusele kaks inimest: 38-aastane mees, kes juhtis 18. augustil Kuressaare–Sääre maanteel sõiduautot Mazda, ja 42-aastase mees, kes juhtis 23. augustil Kuressaares sõiduautot Volkswagen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles