Saaremaa lootustandev pedagoog läks koolijuhiks Ida-Virumaale

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
"Arvan, et kui üheksa aastaga saare tuuled mind ei murdnud, siis saan ka siin hakkama," ütleb Kohtla-Nõmme kooli uus direktor Mariliis Oder.
"Arvan, et kui üheksa aastaga saare tuuled mind ei murdnud, siis saan ka siin hakkama," ütleb Kohtla-Nõmme kooli uus direktor Mariliis Oder. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Salme koolis klassiõpetaja ja haridustehnoloogina töötanud Mariliis Oder (33) alustas uut kooliaastat Ida-Virumaal Kohtla-Nõmme kooli direktorina. 

Intervjuus ajalehele Põhjarannik ütles 85 õpilasega kooli noor direktor, et ei soovinud Saaremaal koolijuhiks saada, kuigi temalt seda tulevikus oodati. Oderi sõnul ei tahtnud ta hakata juhtima oma kolleege, kellega oli varem koos töötanud ja suhted juba sügavamad. "Sa võid olla ükskõik kui heade põhimõtetega, aga see on ikkagi teistmoodi," sõnas Oder Ida-Virumaa ajalehele, viidates, et uues kohas on lihtsam. 

Raplamaalt pärit ja üheksa aastat Saaremaal töötanud Oder tunnistas, et tahtis saarelt ära, kuna ta on ikkagi mandritüdruk. "Ma isegi ei tea, kas ma seal lõpuks oma olin," ütles Mariliis Oder, kes enda sõnul tuli justkui juurte juurde tagasi. Ta ema on pärit Aserist.

Koolijuhiks hakkamiseks andsid kindlust lõpusirgele jõudnud õpingud haridus- ja teadusministeeriumi ning sihtasutuse Innove koolijuhtide järelkasvuprogrammis. 

"Ma arvan, et kui saare tuuled mind üheksa aastaga ei murdnud, siis saan ka siin hakkama," kinnitas Oder, viidates, et ka Saaremaal kahtlesid kolleegid tema võimekuses. Koroonaajal nimetasid Salme koolijuhid aga Oderit sõna otseses mõttes päästjaks, kes aitas õpetajatel e-õppega hakkama saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles