SAARLANE ⟩ Anne Pildre: Kärla kool on super!

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
AMMUSED TUTTAVAD: Anne Pildre sõnul on jämeda tüvega haabpaplitel Kärla koolimaja ees vanust palju rohkem kui 110-aastasel koolil.
AMMUSED TUTTAVAD: Anne Pildre sõnul on jämeda tüvega haabpaplitel Kärla koolimaja ees vanust palju rohkem kui 110-aastasel koolil. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

1. septembri aktus Kärla rahvamajas on just lõppenud ning alevik täis mustvalgeis rõivais koolijütse. Päike paistab, sinises taevas sõuavad kohevad valged pilved. 

"Ma ei mäleta ainsatki korda, kus oleksime pidanud esimesel koolipäeval vihma tõttu koolimajas pilti tegema," ütleb 46 aastat Kärla põhikoolis töötanud Anne Pildre, õppejuht ning emakeele- ja kirjandusõpetaja. 

Pildre tõdeb, et õpetajaamet tema unistuste hulka siiski ei kuulunud. Pole see ju sugugi kergete killast – õpetaja peab parandama hunnikute viisi vihikuid ja kontrolltöid, tulema toime laisavõitu ja vahel ka sõnakuulmatute õpilastega, toetama murelikke lapsevanemaid. Ometi sai Annest just õpetaja. Ning Kärla koolile on ta truuks jäänud seniajani. "Meie kool on super!" põhjendab Pildre. "Siin on toredad õpilased ja armsad kolleegid – mida enamat ma veel tahtma peaksin?" 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles