Saaremaa sai juurde neli koolitatud harrastuslavastajat

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lava. Foto on illustreeriv.
Lava. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Anneli Kaljuste, Marika Paas, Katrin Paju ja Tea Merivald läbisid rahvakultuuri keskuse korraldatud lavastajate algkursuse, mida juhendas Lennart Peep.

"Üheksa aastat olen laste näiteringi vabatahtlikuna vedanud, nüüd oli tahtmine i-le täpp peale panna," põhjendas Valjala rahvamaja juhataja Anneli Kaljuste, miks kursusele läks. Juba septembri lõpus alustab ta uue näitemängu lavaletoomisega – ette võetakse lustakad Karlssoni lood.

Kolm kursuslast on seotud Salme vallateatriga. Marika Paas on varem lavastanud ka Ansekülas ja Kärlal, 24. septembril esietendub Kärla trupiga lavale toodud tükk "Redel".

Tea Merivald tegutseb kooliteatri lavastajana juba aastaid. Salme vallateatris tuli esimene roll 2002. aastal operetikavas "Oh rumal süda", sealt edasi on ta trupis siiamaani aktiivselt kaasa löönud.

Katrin Paju on tegevnäitlejana kaasa löönud nii Salme trupis kui ka Taritu tubateatris. Lavastajadebüüdi tegi ta sel aastal Salme vallateatris oma kursusetöö raames tükiga "Kaval-Ants ja Vanapagan". Nimetatud näitemäng läheb Saaremaa harrastajaid esindama ka 11.-13. septembril toimuvale teisele Paide hooviteatrite festivalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles