Ott Sepp hakkab teatrilaval kehastama Sulev Nõmmikut

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Sulev Nõmmik
Sulev Nõmmik Foto: Anton Mutt

Uue aasta alguses jõuab teatrisõprade ette lavastus Sulev Nõmmikust, kus nimiosalisena astub üles Ott Sepp ja mille esietendus on plaanitud Kuressaarde.

Sepp ütles rahvusringhäälingu kultuurimagasinis OP, et tuleva aasta 11. jaanuaril on Sulev Nõmmiku 90. sünniaastapäev, mille puhuks kirjutab ja lavastab Gerda Kordemets Vana Baskini Teatris uue näitemängu. Kuna Saaremaal oli Nõmmiku suvekodu, on tükk plaanis lavale tuua Kuressaares, misjärel seda mängitakse ka mujal Eestis.

Näidendi aluseks on Nõmmiku kultusfilm "Mehed ei nuta". Lavaloo üheks käivitavaks võtmeks on filmistseen, kus professor, keda kehastab Nõmmik ise, jookseb sanatooriumist välja ja saab värske õhu mürgituse. 

Sarnaselt ühe hiina filosoofiga, kes nägi unes, et on liblikas ja ärgates ei saanud enam aru, kas ta on inimene, kes kujutab ette, et on liblikas, või hoopiski liblikas, kes kujutab ette, et on inimene, juhtub näidendis, et professor ei saa toibudes enam aru, kas on professor või Sulev Nõmmik, kes teeb filmi. Sepp lisas, et tegu ei ole siiski keerulise filosoofilise tükiga, vaid pigem olustikulise situatsioonikomöödiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles