Kuressaare toidupank kolib Valsimaja ruumidesse

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TUBLID VABATAHTLIKUD: Paula Nõmme ja Lisette Maripuu olid ühed vabatahtlikest, kes aitasid viimasel traditsioonilisel toidukogumispäeval koguda toidukaupa,  abistamaks kohalikke toimetulekuraskustes perekondi.
TUBLID VABATAHTLIKUD: Paula Nõmme ja Lisette Maripuu olid ühed vabatahtlikest, kes aitasid viimasel traditsioonilisel toidukogumispäeval koguda toidukaupa, abistamaks kohalikke toimetulekuraskustes perekondi. Foto: Erakogu

Läinud reedel ja laupäeval kogus Kuressaare toidupank peaaegu tonni toidukraami. Kuigi tegu ei ole just rekordsaagiga, on Kuressaare toidupangal ometi põhjust rõõmustada – novembrist saavad nad kolida uutesse ruumidesse Valsimajja ning sellega seoses võtavad nad hea meelega vastu riiuleid ja laua.

Toidupanga koordinaator Sirli Kundrats ütles, et 11.–12. septembri toidukogumiskampaaniaga saadi puudust kannatavatele peredele nelja poe pealt annetustena kokku 952,3 kilogrammi toidumoona. “Tavaline on umbes 1500 kilogrammi, nii et seekord oli meil natukene vähem õnne ja saaki, kui oleksime oodanud, aga pole viga. Ilmselt olid valitud pisut valed kuupäevad, on ju koolimineku aeg ja peredel endilgi väljaminekuid,” sõnas Kundrats. “Aga praegu saame hakkama, oleme Tallinna toidupangalt ka pisut toitu saanud ning hetkel ei ole hullu. Midagi on meil ikka pakkidesse panna ja peredele üle anda.” 

Viimasel kogumisel saadi Rae poest 393,08 kg, Tooma poest 393,08 kg, Selverist 199,79 ja Auriga Rimist 221,54 kg toidukraami.

Kuigi praegu pole veel kindel, millal täpselt uus kogumispäev tuleb, tehakse toidupanga koordinaatori sõnul üks suurem kogumine kindlasti jõulude eel. Enne seda aga kolib Kuressaare toidupank praegustest Vete tänaval asuvatest ruumidest üle Valsimajja.

“Praeguste ruumide omanik pani need müüki ja kindluse mõttes mõtlesime, et peaksime leidma uue pesitsuspaiga. Õnneks leidsime sobivad ruumid Valsimajas ning kui paberimajandus on korda aetud, saame juba novembris sinna üle kolida,” rõõmustas Kundrats. 

Seoses kolimisega on toidupangal ka palve. “Kuna praegu on uued ruumid tühjad, siis oleks meil suur rõõm, kui saaksime endale mõned riiulid, kuhu toidukraami ladustada, ja ühe lauakese,” ütles Kundrats. Kui kellelgi juhtub riiuleid või laud üle olema ning ta soovib neid heal eesmärgil annetada, võib numbril 56 953 191 toidupanga koordinaatori Sirli Kundratsiga ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles