Ministeerium ärgitab märkama laste väärkohtlemist

Saarte Hääl
Copy
Laps. Foto on illustreeriv.
Laps. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Justiitsministeerium koos teiste asutustega saatis seoses hiljuti alanud uue kooliaastaga spordiorganisatsioonidele kirja praktiliste nõuannetega, et nad oskaksid märgata ja reageerida olukorras, kui last või noort on trennis väärkoheldud.

“Laps ei pruugi ise alati kohe mõista, kui teda on väärkoheldud, samuti ei oska ta sellest alati rääkida. Tihti kipub aga ka täiskasvanutel nappima teadmisi, kuidas sellises olukorras reageerida, kuigi just neil on spordiorganisatsioonides suur vastutus ja nende reaktsioonist võib sõltuda olukorra edasine lahendamine,” ütles justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika nõunik Brit Tammiste.

Selleks, et aidata spordiorganisatsioonidel selliste juhtumitega tegeleda, saatis justiitsministeerium koos partneritega spordiorganisatsioonidele pöördumise, milles on rida praktilisi nõuandeid, kuidas väärkohtlemise korral käituda ja selliseid olukordi ka ennetada.

“Kõige olulisem on last kuulata ja uskuda ning julgustada teda oma murest rääkima. Samuti on oluline pakkuda tuge teistele organisatsiooni lastele ja noortele ning lapsevanematele, kes samuti võivad vajada võimalust olla ärakuulatud ja saada psühholoogilist nõustamist,” selgitas Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles