Laugule on kerkimas muinasküla ja esiisade mälestusmärk

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LOODUSE VÄGI: Aimar Jürimäe on elu jooksul puutunud kokku väga erinevate usunditega ja jõudnud tagasi nende algallika juurde: kõik tuleb loodusest – emakesest maast ja päikesest. Seda teadmist tahab ta rakendada ka muinaskülas.
LOODUSE VÄGI: Aimar Jürimäe on elu jooksul puutunud kokku väga erinevate usunditega ja jõudnud tagasi nende algallika juurde: kõik tuleb loodusest – emakesest maast ja päikesest. Seda teadmist tahab ta rakendada ka muinaskülas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mittetulundusühing Saaremaa Viking plaanib Laugu külas endise mõisahoone juurde rajada arhailise küla ja võimsa esivanemate mälestusmärgi.

"Laugu on põlisküla, mis eksisteeris juba viikingiajal. Arheoloogid ütlevad küll, et Põhja-Saaremaa on mõttetu – leide pole. Aga ma loodan selle ümber lükata," sõnas ühingu eestvedaja, kolme aasta eest Laugu endise mõisahoone omandanud Aimar Jürimäe, viidates ühe märgina näiteks muinasobservatooriumile Pammana poolsaarel. "Seal on võimsad nõiad ja tähetargad toimetanud," lausus ta.

Pealinnast Saaremaale kolinud endine ettevõtja Jürimäe on vähehaaval majaümbrust korrastanud ja teinud ettevalmistusi, et ellu viia juba mõnda aega küpsenud plaan – püstitada muistne külakompleks ning mälestussammas meie vägevatele esivanematele. Mõlema koht on ajaloohuvilise mehe sõnul just nimelt Saaremaal, siinse kunagise võimsa viikingikultuuri pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles