Laulu- ja tantsupidu tuleb kahe eraldi peona tuleva aasta juunis

Saarte Hääl
Copy
AARNE PÕLLUÄÄR: “See on tõsine väljakutse, kuid väljakutsed meile meeldivad ja tuleme nendega kindlasti toime.”
AARNE PÕLLUÄÄR: “See on tõsine väljakutse, kuid väljakutsed meile meeldivad ja tuleme nendega kindlasti toime.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

5.–6. juunil 2021 toimub Saare maakonna 47. tantsupidu “Tuules” ja 26. juunil Saare maakonna 52. laulupidu “Teel” koos rahvamuusikapeoga.

Saare maakonna 52. laulupeo ja 47. tantsupeo korralduskomisjonide eilsel ühiskoosolekul lepiti kokku, et tuleva aasta juunis korraldatakse kaks suurt rahvapidu maakonna rahvale ja külalistele.

Komisjoni esimees, Saaremaa valla kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär ütles, et kuna maakonna laulupidu sel aastal Saaremaad tabanud viiruselaine tõttu ära jäi, seisame nüüd tõsise valiku ees, kuidas korraldada ära maakonna jaoks kolm nii olulist rahvapidu. 

Ühe variandina pakkus Põlluäär välja, et 2021. aastal korraldatakse kaks eraldi pidu, üks juuni alguses ja teine jaanipäeva järgselt. Komisjon oli sellise variandiga päri. Põlluääre sõnul analüüsis kultuuri- ja spordiosakond eelnevalt ka ühe suure peo võimalust, ent kuna selle korraldamisega kokkuhoidu saavutada ei ole võimalik ja pidude kontseptsioonid on sedavõrd erinevad, siis on mõistlik teha kaks eraldi rahvapidu.

“2021. aasta on vaieldamatult tiheda ajagraafikuga aasta, kuna 2020. aasta sisutegevused jäid valdavalt ära,” märkis Põlluäär. “Kuna samaaegselt meie peoga toimub Rakveres 5. ja 6. juunil meeste tantsupidu Neli Venda ning 13. juunil Jõgeval III Eesti naiste tantsupidu PereLugu, siis loodame korraldajate poolt väga, et maakonna kollektiivid valivad siiski maakonna peo ning see tuleb sama uhke ja väärikas kui varasemate aastate peod.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles