Kaks hauduvat kana hukkusid tulelõõmas

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Tulekahju Virital.
Tulekahju Virital. Foto: Erakogu

Neljapäeva öösel süttis Kihelkonna kandis Virita külas põlema loomalaut, kust päästjatel õnnestus välja tuua kaksteist lammast ja kolmteist kana.

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ütles eile ennelõunal, et kuigi tuli oli kustutatud, toimetas sündmuspaigal veel üks brigaad, kes kontrollis üle, ega kusagile pole jäänud hõõguvaid tulepesi. 

“Pererahvas ise avastas tulekahju, kui kuulis õues katuse eterniidi paukumist,” rääkis Lindmäe. Tema sõnul oli see ka üks põhjus, miks tuli niivõrd ägedaks paisus: esiteks avastati tulekolle alles siis, kui katus juba leekides oli, teine tegur oli tuul, mis tulele parajalt hoogu andis. Sellest hoolimata õnnestus tulest säästa lähedalasuv elumaja. 

Enamik lauda asukaid – kõik kaksteist lammast ja kolmteist kana – õnnestus päästjatel põlevast hoonest välja tuua. Kaks parajasti haudumas olnud kana jäid paraku tulle.

Samuti oli eile veel teadmata kassipere saatus, kuid päästepiirkonna juht avaldas lootust, et ehk otsustasid kassid lihtsalt ohu eest jooksu panna ning annavad end ühel hetkel näole.

17. septembril kell 3.07 teatati häirekeskusele, et Virita külas on põlema süttinud 20x 8 m mõõtmetega laut, kus sees on lambad ja kanad ning pööningul heinad. Päästjate saabumisel põles laut juba lausleegiga. Tulekahju tekkepõhjus on hetkel teadmata. Päästjad panid tule levikule piiri kell 7.31.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles