Nasva noored tahaks kümmet mängida

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KÕRGEMALE, KAUGEMALE! Nasva lapsed Tomi Jelissejev, Kert Käsper, Kris Jelissejev, Liis Jaansen, Karita Kuldsaar, Karola Kuldsaar, Grete Linda Peedi ja Säde Kalamees näitasid väsinud kossuväljakul, kuidas neil kaugushüpe välja tuleb. Väljaku serval istub pisike Kateriin Kuldsaar.
KÕRGEMALE, KAUGEMALE! Nasva lapsed Tomi Jelissejev, Kert Käsper, Kris Jelissejev, Liis Jaansen, Karita Kuldsaar, Karola Kuldsaar, Grete Linda Peedi ja Säde Kalamees näitasid väsinud kossuväljakul, kuidas neil kaugushüpe välja tuleb. Väljaku serval istub pisike Kateriin Kuldsaar. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nasva kogukond soovib, et asula spordiväljakul asuv lagunev korvpalliplats ka ükskord korda saaks. 

Asula veeres asuval ja Saaremaa vallale kuuluval spordiväljakul niidetakse küll muru vutiplatsil, kuid kossuväljak on “väsinud”. Nasva alevikuvanema Piret Kuldsaare sõnul tuleks praegune puidust korvpalliplats hoopis lammutada ja ära koristada, sest see on ohtlik. “Nasva kogukond on valmis võtma ohutu spordiplatsi koos vallapoolse rahalise toetusega enda hallata,” ütles ta, kinnitades, et pallimänguplats oleks Nasvale, kus elab ligikaudu 70 last, väga vajalik. 

Korvpalliplats Nasval.
Korvpalliplats Nasval. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Korvpalliplats on Nasval alati olnud populaarne kogunemis- ja mängukoht. Kuldsaar meenutas oma lapsepõlvest, kuidas klubi juures platsil käidi pidevalt mängimas, sama oli ka praeguse platsiga, kui see veel uus oli. Kuldsaare sõnutsi on Nasva Elamus MTÜ ka valmis lastele seal sportlikke üritusi korraldama.

“Tahaks, et Nasva lastel oleks oma kodukohas võimalus leida rohkem ühist tegevust õues ning nad saaksid seeläbi omavahel tuttavaks,” ütles Kuldsaar. 

Tema sõnul on vallaga sel teemal räägitud ja on lootust, et lagunenud plats saab ära koristatud. Seejärel saab edasi vaadata juba uue platsi ehitamise poole. 

Valla spordinõuniku Aivi Auga sõnul ei ole vallal selle vastu midagi, et kogukond Nasva platsi kasutab. Varem korraldati seal jalgpallitreeninguid, kuid praegu ei toimu ka neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles