Vallavanem: “Haiged peavad saama testimisele. Kõiki kahjuks ei suunata.”

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Koroonatest
Koroonatest Foto: Kristjan Teedema

On võimalik, et Saaremaa vallavalitsuse töötaja sai koroonaviiruse, puutudes kokku oma tuttavaga, keda perearst oli keeldunud koroonatestile saatmast.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ütles Kadi raadio uudistele, et perearstidele on saadetud küll suunised, et kõik koroonakahtlusega tõbised tuleb testimisele saata, kuid kahjuks siiamaani kõiki ei saadeta. Nii juhtus ka ühe saarlasega, kellega kokkupuutest nakatus hiljem vallavalitsuse teenistuja.

“Paraku pole selle tuttava perearst saatnud haiget siiamaani koroonatesti tegema,” tõdes Tuisk. “Ta ise tahtis minna, kuid perearst ei andnud saatekirja.”

Vallavanem lisas, et nüüdseks on terviseamet selle inimesega ühendust võtnud.

Mari Soots
Mari Soots Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Doktor Mari Soots Kuressaare perearstikeskusest ütles Saarte Häälele, et Saaremaa perearstid, nagu kogu Eesti perearstid, suunavad COVID-testimisele kõik haigustunnustega haiged.

“Testimisele ei suunata haigustunnustega alla 10-aastaseid lapsi, aga teatud olukordades tuleb ka neid testida,” selgitas Soots. Ta lisas, et perearstid ei testi ka inimesi, kellel haigussümptomid puuduvad. 

Kuressaares töötav vallavalitsuse teenistuja viibis töökohal viimati neljapäeval, reedel jäi ta haigustunnuste ilmnemisel koju. Kõik temaga neljapäeval kokku puutunud kolleegid saadeti koju eneseisolatsiooni. 

Täna kutsub vallavalitsus uuesti kokku kriisistaabi ja pannakse paika edasised plaanid koroonaviiruse leviku teiseks laineks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles