Järgmise õppeaasta koolijütse oodatakse eelkooli

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Kuressaare Vanalinna kool
Kuressaare Vanalinna kool Foto: Raul Vinni

Saaremaa ühisgümnaasiumis ja Kuressaare Vanalinna koolis registreeritakse eelkooli neid lapsi, kes järgmisel õppeaastal esimesse klassi lähevad.

Saaremaa ühisgümnaasiumi eelkoolil algab 20. tegevusaasta ning tänavu kestab eelregistreerimine 8. oktoobrini. SÜG-i eelkoolis saab tutvuda kooli ja õpetajatega, harjutada koostööd teiste lastega ning pisut maandada võimalikku koolieelset hirmu ja teadmatust. 

Laste tegevustundide ajal toimuvad vanematele loengud ja lapsevanemaid nõustatakse lapse arengut puudutavates küsimustes. Tunnid ja loengud algavad kell 17 ja kestavad 18.30-ni. 

Laste tunnid viiakse läbi üldõpetuse põhimõttel ning need sisaldavad muinasjutte, nuputamist, robootikat, muusikat, kunsti, kirjutamist, loogikat, põnevaid mänge ja palju muud vahvat.

Õppepäevad toimuvad kord kuus teisipäeviti. Algselt väljakuulutatud esimene õppepäev 13. oktoobril jääb ära ning esimene kohtumine toimub 10. novembril. Seejärel on õppepäevad planeeritud 19. jaanuaril, 9. veebruaril ja 2. märtsil. 

Novembris ootab nii lapsi kui ka vanemaid põnev mardipäeva avastusmäng, mis sobiva ilma korral toimub õues.

Registreerimisankeedi leiab Saaremaa ühisgümnaasiumi kodulehelt syg.edu.ee ning infot saab eelkooli juhi Irena Singi käest meilitsi irena.sink@syg.edu.ee.

Kuressaare Vanalinna koolis toimuvad eelkooli õppepäevad alates oktoobrikuust teisipäeviti kell 17–18.15. Registreerimine kestab 2. oktoobrini ja seda saab teha kodulehelt www.vanalinna.edu.ee leitava ankeedi kaudu või koolis kohapeal (Pikk tn 31).

Eelkoolis õpivad lapsed kohanema kooli ja õpikogemusega, kujundatakse koostööoskusi ja iseseisvust, samuti tutvustatakse lastele nii kooli kui ka õpetajaid ning nõustatakse lapsevanemaid.

Õppepäevad on kavas 6. oktoobril, 3. novembril, 12. jaanuaril, 9. veebruaril ja 9. märtsil. Samal ajal, kui lapsed nuputavad, kirjutavad, arvutavad, mängivad ning joonistavad, on vanematel võimalus kuulata erinevaid loenguid. 

Kuressaare gümnaasium alustab 2020/21. õppeaasta AB-kooliga võimalusel uuel, 2021. aastal. Infot palutakse jälgida kooli kodulehel oesel.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles