Muhulased rõhutasid juubelipidustustel iseolemise tähtsust

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PIDU: Muhu valla juubelipidu oli meeleolukas. Esiplaanil tantsijad Ivi ja Aare Tiitma.
PIDU: Muhu valla juubelipidu oli meeleolukas. Esiplaanil tantsijad Ivi ja Aare Tiitma. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti vanima olemasoleva omavalitsuse 30. juubelipeol ütles Muhu vallavanem Raido Liitmäe, et õnneks saavad nemad tähistada seda ümmargust numbrit nüüd, aga mitte 27 aasta pärast nagu enamik tänaseid valdu. 

Liitmäe sõnul võib 9. veebruari 2017 pidada vaat et Muhu valla teiseks sünnipäevaks. Paljud endised vallad paraku 30. sünnipäevani ei jõudnudki. Muhu vallaga samal päeval, 1. oktoobril 1990 Eestis esimesena omavalitsuse staatuse saanud Kuressaare linna täna enam sellisel kujul olemas ei ole. 

"30 aastat on andnud teadmise ning kinnituse, et suudame oma peaga mõelda, oma asju ise korraldada," lausus vallavanem Liitmäe sadadele kokkutulnud inimestele. 

Liiva keskuse rahvast täis toonud meeleolukal peol tänati valla tänukirjaga haridus- ja kultuuritegelasi Vello Tikerpalut, Erika Pintsi, Juta Peeglit ja Kati Saaremäeli. 

Muhu vallavanem märkis ka, et tänada tuleb kõiki, kes on valla arengusse panustanud, ja ka neid, kes tegutsesid enne valda. 

Kohal oli ka Muhu esimese vallavanema tütar Marika Räim, kelle sõnul oli tema isa läbi ja lõhki muhulane. 1988. aastal külanõukogu esimeheks tulnud ja hiljem ka vallavanema ametit pidanud Jüri Räime jaoks oli Muhu areng südameasi.

Meeleolukal üritusel esinesid kohalikud kultuurikollektiivid, muusikud Villu Veski ja Ants Oidekivi ning tantsumuusikat tegid Ivo Linna ja Antti Kammiste. Tutvustati juubeliks väljaantud kunstiraamatut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles