Saarte apteekides valitseb gripivaktsiini põud

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PEREARSTIKESKUSE JUHT Mari Soots tunnistab, et kuna teenindada on ligi 10 tuhat klienti, siis telefonikõnede hulk on tõesti suur, aga igale helistajale, kes liinile ei pääse, helistab pereõde igaljuhul tagasi 2-3 tunni jooksul.
PEREARSTIKESKUSE JUHT Mari Soots tunnistab, et kuna teenindada on ligi 10 tuhat klienti, siis telefonikõnede hulk on tõesti suur, aga igale helistajale, kes liinile ei pääse, helistab pereõde igaljuhul tagasi 2-3 tunni jooksul. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare perearstikeskus sai apteekidest kümme korda vähem gripivaktsiini, kui oli tellinud. Muhulased peavad vaktsineerimiseks Kuressaarde sõitma. 

Gripivaktsiin kadus enamiku apteekide lettidelt kiiresti. Kuskilt juurde tellida ei ole. Saaremaal Kuressaares, Orissaares ja Muhus apteeke omav proviisor Maarja Tiitson ütles, et nad tellisid nii palju, kui hulgilaost sai ning paarsada doosi läks müügiks mõne päevaga.

Kuressaare perearst Mari Soots rääkis, et nemad tellisid Südameapteegist ja Apothekast 400 doosi, kuid esimesest said 46 ja teisest null. Saadud vaktsiinid on juba otsas. Millal ja kas üldse vaktsiini juurde tuleb, Soots öelda ei osanud. Perearstid on keerulises seisus, kuna saavad vaktsiini osta vaid apteekidest. Sealt öeldakse, et hulgiladudes ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles