Hommikune Tallinna lend muutub tunni võrra varasemaks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Lennukitiib. Foto on illustreeriv.
Lennukitiib. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Argipäevahommikune Tallinna lend muutub uue vedaja liinile tulekuga tund aega varasemaks. 

Hiljuti Tallinna–Kuressaare–Tallinna liinihanke võitnud NyxAir’i reis peaks hakkama nädala sees Tallinnast hommikuti väljuma ajavahemikus 7.05–7.25 ning Kuressaarest tagasi vahemikus 8.30–8.50. Praegu stardib lennuk Tallinnast 8.45 ja Kuressaarest 9.40. 

Sellise lennugraafiku üle on nurisenud peamiselt saarlased, kuna lennuk jõuab Tallinna liiga hilja. Õhtused lennud on hanketingimuste kohaselt plaanitud Tallinnast vahemikus 18.30–18.50 ja Kuressaarest 19.55–20.15, mis on lähedased praegu kehtivatele. 

Lennuliini täpne graafik selgub praegu ettevalmistamisel oleva liinilepinguga. Maanteeameti  ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson ütles, et siis selgub ka teenuse osutamise algus. 

Küsimusele piletihinna võimaliku tõusu kohta vastas Williamson, et nemad lähtuvad majandus- ja taristuministri määrusest, kus on kehtestatud kõrgeim võimalik piletihind. Selle järgi ei saa pilet olla kallim kui 34 eurot. Praegu kehtiva hinna järgi maksab paindlik, tagasiostmise võimalusega pilet just 34 eurot ja tagastamatu pilet 26 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles