Inspektsioon ja vald vaevad Ringtee pinnasemäe tulevikku

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Pinnasemägi
Pinnasemägi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares Ringtee 9 Linnamajanduse platsil ladustatud hiiglasliku pinnasemäe tulevik selgub keskkonnainspektsiooni ja Saaremaa vallavalitsuse läbirääkimiste käigus.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles, et Kuressaare Linnamajanduse suhtes on alustatud haldusmenetlust, mis praegu kestab ja hetkel mingeid sanktsioone veel rakendatud ei ole.

Vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Olari Vainokivi sõnul saavad keskkonnainspektsiooni ja Saaremaa vallavalitsuse esindajad Ringtee 9 kinnistul paikneva pinnaseaunaga seoses kokku 21. oktoobril. 

“Ühise laua taga hakkame arutama edasisi käike, kuna kahjuks on osapoolte käsitlus jäätmete ringlussevõtust erinev,” lausus ta.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juht Jaak Haamer ütles 2019. aasta talvel, et sedavõrd suure koguse materjali hoidmine ei ole jäätmeseaduse järgi mõistlik ja seetõttu tuleks vallal kokkukuhjatud pinnas ära koristada. Vallavalitsusele esitati ka vastav nõue. 

Haamer lisas, et samal teemal oli juttu juba Kuressaare linnavalitsusega, kuid omavalitsuste liitmise tõttu jäi asi tahaplaanile.

Umbes 20 000 kuupmeetri suuruse mäe laialivedamise maksumuseks hindas vallavalitsus kuni 100 000 eurot.

Kuressaare kõrgeim pinnasemägi tekkis linna veetorustike väljavahetamise käigus 2008. aastal kogunenud kaevisest. Pinnas pidi minema suletud Kudjape prügila katteks, kuid selleks otsustati kasutada hoopiski uut tehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles