Dilara unistus medalist sai tõeks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
DILARA on terviseprobleemist hästi taastunud ja teotahet täis.
DILARA on terviseprobleemist hästi taastunud ja teotahet täis. Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Veebruaris heategijate abiga Rootsi südameoperatsioonile pääsenud väike Saaremaa tüdruk Dilara käib rõõmuga lasteaias ja teeb sporti.

"Dilaral läheb hästi," kinnitas hiljuti nelja-aastaseks saanud tüdruku ema Gerli. 

Ema käis tütrega augusti lõpus südameuuringul ja Dilarat opereerinud doktor Hasso Uuetoa vastuvõtul. "Rootsis tehtud ablatsiooni tulemus on püsinud," rääkis Gerli. 

Enne operatsiooni oli olukord väga halb: beebieast saadik rütmihäirete käes vaevelnud lapse süda lõi väga kiiresti. Rekord, mis tüdrukul mõõdetud, oli 301 lööki minutis. Niisuguseid olukordi pole Gerli sõnul enam ette tulnud. 

"Siiski ei saa öelda, et Dilaral rütmihäireid enam pole, sest tavaolekus ei löö ta süda ka päris nii, nagu väikelastel lööma peaks," rääkis Gerli. "Dilara süda lööb liiga aeglaselt ja magades isegi ainult 40 lööki minutis."

Gerli sõnul paigaldatakse sellise südameprobleemi korral üldjuhul kardiostimulaator. "Kuna aga Dilara on sellise madala pulsiga sündinud, siis on ta sellega tõenäoliselt kuidagi kohanenud ja saab siiani normaalselt hakkama," ütles Gerli. "Mis edasi saab, näitab aeg. Praegu elame lootuses, et seda stimulaatorit ei ole kunagi vaja panna."

Ema sõnul hakkas Dilara viimaks lasteaias käima. "Ta on üliõnnelik, et sinna minna saab ja et tal seal sõbrad on," kinnitas Gerli. 

Ema hinnangul on Dilara oma terviseprobleemist hästi taastunud ja teotahet täis. "Ta võiks olla eeskujuks paljudele teistele lastele ja ka täiskasvanutele, kes otsivad vabandusi, miks nad sporti teha ei saa," leiab Gerli. 

Dilara unistus oli saada medal ja selle ta ka sai – Kuressaare linnajooksu lastejooksult. 

"Mis sellest, et Dilara jooksis seal suurema venna abiga, aga ta siiski jooksis," ütles ema Gerli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles