ÜLESKUTSE ⟩ Diabeedikool tuleb saarlastele teadmisi jagama

Copy
Diabeetik insuliinisüstlaga.
Diabeetik insuliinisüstlaga. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Järgmisel nädalal, 22.–24. oktoobril tuleb saarlasi koolitama Diabeedikool. 

Alustame päris algusest. Esimese päeva koolitus "Diabeedi ABC" on mõeldud diabeetikule ja tema lähedasele. Maret Rodin räägib diabeetiku toitumisest ja sellest, kui oluline on õppida tundma süsivesikuid. Väga erinevad olukorrad mõjutavad süsivesiku käitumist meie organismis, neid keerdkäike uurimegi. 

MTÜ Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühing juhatuse liikme Kristi Peegliga otsime vastused ka teistele küsimustele, mis puudutavad diabeediga toimetulekut. Päeva lõpus saavad koolitust insuliinipumba ja glükoosimonitooringusüsteemi kasutajad. Koolituspäev kestab kell 11.45–20.

23. oktoobri koolitus on suunatud diabeetikule menüüd koostavale inimesele. Selleks võib olla diabeetik ise, lapsevanem, lasteasutus, haigla, hooldekodu jne. Teoreetilisel loengupäeval räägivad Maret Rodin ja Maire Vesingi veresuhkru tasakaalustamisest tervisliku toitumise abil. Juttu tuleb glükeemilisest koormusest ning süsivesikute, valkude ja rasvade mõjust veresuhkrule, toidu rikastamisest kiudainete ja väärtuslike toidurasvadega. Koolituspäev kestab 13.45–18.

24. oktoobril on huvilised oodatud praktilisele koolitusele Kuressaare ametikooli õppekööki, kus saab valmistada süsivesikutevaest magustoitu, kasutades magustamiseks puu- ja köögivilju. Maire Vesingi räägib suhkrutest ja suhkruasendajatest ning võimalustest asendada kõrge glükeemilise indeksiga toite menüüdes. Koolituspäev kestab kell 9.30–14.30.

Koolitust rahastavad Tervise Arengu Instituut ja Saaremaa vald. Ettevõtmise toetajad ja koostööpartnerid on Kuressaare haigla, Diabeedikool, Novo Nordisk ja Berlin Chemie. Tänu neile saab Saaremaa diabeediselts pakkuda koolitusi osalustasuta, küll aga on vajalik eelregisteerimine. Lingi selleks leiab Saaremaa diabeediseltsi Facebooki lehelt. Lisainfo telefonil 52 86 475.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles