Valjala kool saab energiatõhusamaks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KAIDO KAASIK ütles, et tänu renoveerimisele peaks koolihoone muutuma energiasäästlikumaks.
KAIDO KAASIK ütles, et tänu renoveerimisele peaks koolihoone muutuma energiasäästlikumaks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tuleval aastal tehakse Valjala põhikoolis 1,1 miljoni euro eest uuendus- ja remonditöid, mis on esmajoones suunatud energiasäästu saavutamisele.

Valjala osavallakogu esimees Kaido Kaasik ütles, et kooli renoveerimine on sees nii endise Valjala valla arengukavas kui ka Saaremaa valla ühinemislepingu investeeringuid käsitlevas lisas. Ta märkis, et tänu renoveerimisprojektile peaks koolihoone muutuma energiasäästlikumaks, lisaks saab ka kooli võimla oma kauaoodatud remondi.

“Uuendatakse kooli tehnosüsteemid ja me peaks saama küttekulusid rohkem kui poole võrra vähendada,” lausus Kaasik. Ta tuletas meelde mullu euroraha toel renoveeritud Valjala lasteaeda, millesse pandud 10-protsendiline omaosalus teenis end tasa juba esimese aastaga, kuna küttekulud kahanesid niivõrd kõvasti.

Saaremaa vallavalitsusest öeldi, et tööde täpsem nimekiri selgub projekteerimise käigus, praegu koostatakse projekteerimise lähteülesannet. Projekt “Valjala Põhikooli hoone energiatõhususe tööd” sai toetuseks 549 000 eurot. Investeeringu puuduoleva osa katab vald oma eelarvest. Rekonstrueerimise kogusumma küündib 1,1 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles