"TULEBKI TÖÖLE MOTIVEERIDA" ⟩ Öötöö tõi vallaametnikele kopsaka lisatasu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KAREL KOOVISK ütles, et osakonnas oli neil ka kuue- ja seitsmepäevaseid töönädalaid. Ühe reidi peale kulus viis kuni kuus tundi.
KAREL KOOVISK ütles, et osakonnas oli neil ka kuue- ja seitsmepäevaseid töönädalaid. Ühe reidi peale kulus viis kuni kuus tundi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Riigi poolt vallale pandud lisaülesandena alkoholimüügi keelu täitmist kontrollimas käinud ametnikele maksti 250 eurot reidi eest ehk umbes 50 eurot tunnis. 

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ütles, et kolmele ametnikule kokku 2000 euro suuruse lisatasu maksmine oli paratamatu: ootamatult pandud lisaülesannete täitmiseks tuli ametnikke motiveerida. 

Valitsus kehtestas oktoobris kohapealse alkoholimüügi keelu alates südaööst ning selle keelu järgimise kontrollimine pandi küll ülesandeks omavalitsustele, kuid palgaraha ei antud. 

Vallavanem märkis, et kuna ametnikud teevad seda oma vabast ajast – nädalavahetuste öödel –, siis tulebki neid kõrgema lisatasuga motiveerida. Tuisk lisas, et muidugi ei saa seda niimoodi teha pidevalt ja pikka aega.  

Saaremaa vallavalitsus maksis oktoobrikuu eest alkoreididel osalenud  järelevalveteenistuse juhatajale Karel Kooviskile lisatasu 1000 eurot, järelevalve peaspetsialist Martina Kommel sai 750 eurot ja järelevalve peaspetsialist Mare Aulik 250 eurot.

Vallavalitsuse tugiteenuste osakonna juhataja Alo Heinsalu sõnul on tegemist keskmise suurusega lisatasuga. Asendamiste eest on tänavu lisatasu makstud 160–1000 eurot kuus, enamasti jääb asendamistasu 200–300 euro vahele. Asendamisperioodid on kestnud ühest kuust kuue kuuni. Heinsalu viitas, et kõige suurem summa tähendab osakonnajuhi asendamist mõne kolleegi poolt. 

Erinevate projektide kirjutamise ja läbiviimise eest on määratud lisatasusid 150–300 eurot kuus. 

Kui kolm järelevalveametnikku, kes alkoreide korraldasid, välja arvata, siis on sel aastal vallavalitsuse andmeil lisatasu saanud kokku 15 teenistujat (neist 11 puuduva teenistuja asendamise eest) kokku 18 816 euro suuruses summas. 

Heinsalu sõnul ei saa lisatasu maksta piiramatult: aasta jooksul võib seda maksta kuni 20% teenistuja palgast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles