SUVESAARLANE Tõnu Eermann: Saaremaa on kui süvenev haigus

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LÕÕTSAMEES: Tõnu Eermanni sõnul peab mängijal olema kõvasti kannatust nii kaua pusida, et saada sinnamaale, kus ühel hetkel “see nõks” ära käib.
LÕÕTSAMEES: Tõnu Eermanni sõnul peab mängijal olema kõvasti kannatust nii kaua pusida, et saada sinnamaale, kus ühel hetkel “see nõks” ära käib. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Juba üle kahekümne aasta Leisi kandis Oitme külas suvekodu omav kultuurihuviline ettevõtja Tõnu Eermann pendeldab juba mitukümmend aastat pealinna ja Saaremaa vahet, sest väina taha sõit on saanud tema vereringe lahutamatuks osaks.

"Pikalt süvenev haigus," paneb mees oma suhtele Saaremaaga lühikese diagnoosi. Juhtum on sellevõrra raskem, et mitmendat põlve tallinlasel ei ole Saaremaaga suguluse mõttes teadaolevalt vähimatki sidet. Esimesed kokkupuuted saarega tulid tänu pillimehetööle kunagises folk- ja rahvamuusikaansamblis Ukulele, mis tõi mehe korduvalt Saaremaale ja küllap sealt see esimene pisik külge jäi. 

Kakskümmend kaks aastat tagasi soetas ta koos abikaasa Leaga Oitme külas Mäeltse talu. Nad olid varem Leisi kandis üürilistena suvitanud. Ikka selleks, et lapsed saaksid suvel maal elada ja ka mere ääres käia. "See talu kuidagi sattus ette. Meil oli tegelikult juba mitu muud varianti ka, aga sellega oli nii, nagu paljud räägivad – vaatad, näed ja tunned kohe ära, et see on see õige asi,“ meenutab Tõnu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles