Maria Faust võitis viienda Taani Grammy

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Maria Faust
Maria Faust Foto: Erakogu

Maria Fausti projekti Maria Faust Sacrum Facere sel kevadel ilmunud teine album "Organ" tunnistati läinud nädalal Taani muusikaauhindade väljakuulutamisel aasta parimaks eksperimentaalalbumiks.

"Auhindade saamine on raske asi. Peab olema tänulik igasugu tähelepanu eest. Pole palju neid, kes saavad olla Bob Dylanid," ütles Faust. Seda meeldivam on tema sõnul teada, et proffidest koosnev žürii, kes autorit teadmata on läbi kuulanud 300 teost, pidas vajalikuks just tema muusikat esile tõsta ja kohe mitmes kategoorias.

"Kahjuks on see praegu ka üks väheseid asju, mis tõi korra sellist leebemat temperatuuri. Hetkel ikka kogu muusikaelu, sealhulgas muusikud, kõrvetab-külmetab-rapub," lausus Faust.

Tunnustatud jazzmuusikul on nüüd kodus viis Taani Grammyt. "Ega nende saamine pole mitte kerge olnud ja iga uus auhind rõõmustab. Igapäevaelus ma neid siiski üle ei tähtsusta. Võitmise tunne ununeb, kirg muusika vastu mitte iialgi. Mõtted on ammu juba uute projektide juures," rääkis ta.

Koosseisu Maria Faust Sacrum Facere esimese albumi "Sacrum Facere" eest võitis autor 2014. aastal Taani muusikaauhinna nii aasta jazzhelilooja kui ka crossover-albumi kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles