Sääre tehnohoone uuendamine läheb 30 000 eurot kallimaks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Sääre tuletorni tehnohoone visand
Sääre tuletorni tehnohoone visand Foto: Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa vallavolikogu opositsioonilt kriitikat saanud Sääre tehnohoone uuendamise hange lõppes 30 000 eurot suurema summaga, kui raha eelarvestrateegias ette nähtud.

Hanke võitja Ösel Projekt OÜ algne pakkumine oli 473 820,72 eurot, kuid vallavalitsusel oli õigus hankes nõutud töid vajadusel kärpida. Seda tehti rohkem kui 143 000 euro ulatuses. 

Vallavanem Mikk Tuisk ütles, et koalitsiooninõukogus tehti vallavalitsusele ülesandeks leida puuduolev raha. Vallavanem lausus, et tegemist on projekteerimis-ehitushankega ja on lootust, et seal saab mõned asjad ka odavamaks projekteerida. “Ehk me ei pea sinna raha väga juurde leidma,” sõnas Tuisk.

Hange oli tema sõnul üles ehitatud nii, et saaks kindlasti tehtud põhiosa ja kui hinnad peaksid olema soodsad, ka vähemvajalikke asju. Suurematest asjadest jäetakse praegu ehitamata suveniiride müügikioskid ja ostmata audio-videosüsteem. 

Hoonesse tuleb lisaks mitmeotstarbeliselt kasutatavale ruumile toidutegemisvõimalus ning avalikud WC-d, sealhulgas inva-WC. 

Majas saab korraldada erinevaid üritusi ning sealt leiavad tuulevarju turistid, kes Sääre tippu või tuletorni külastada ei soovi või tervislikel põhjustel ei saa. Raha tehnohoone uuendamiseks tuleb 2020. aasta maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest (MATA). 

Vald on saanud juba 113 106 eurot, millele omaosalusena lisandub 37 702 eurot. 2021. a MATA-voorust on planeeritud taotleda hoone renoveerimise II etapiks 111 894 eurot, millele lisandub omaosalus 37 298 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles