AJA LUGU ⟩ Tõllakuur: raha pani rattad käima

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
JÜRI RAND tõdes, et alles krooni tulekuga sai ta aru, kui palju raha tal eelnevatel aastatel käest läbi oli käinud.
JÜRI RAND tõdes, et alles krooni tulekuga sai ta aru, kui palju raha tal eelnevatel aastatel käest läbi oli käinud. Foto: Erakogu

Kolmkümmend aastat tagasi Kuressaares uksed lahti löönud baar Tõllakuur pulbitses emotsioonidest nagu mõni Metsiku Lääne saluun. Rahvas lustis, õlu ning peenemad napsud voolasid ojadena ja sularaha veeti kõrtsist mandrile suurtes telerikastides. 

“Nostalgia,” ütleb Tõllakuuri omaaegne peremees Jüri Rand populaarset peo- ja söögikohta meenutades. Hoone Lossi tänaval, kunagise linnavalitsuse, praeguse sotsiaalkindlustusameti maja kõrval, seisab täna peaaegu tühjalt. Kui läbi katkise aknaruudu sisse kiigata, paistab hämaruses poolkelder, mille väljanägemisest võib aastatetagust lõbustuskohta vaevalt aimata.

Maja omanik Ulli Lätt meenutab, et linna elamuvalitsusele kuulunud hoone jõudis tema valdusse toonase linnapea Helju Noore ajal 1987 ja ostjaks oli üks esimesi kooperatiive Baas, mis tegeles trasside ehitusega. Kooperatiiv tegi majale juurdeehitise, mis ajaloolise hoonega hästi sobitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles