Politsei nabis möödunud nädalal kinni mitu alkoholi tarvitanud juhti

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Läinud nädalal tabas politsei taas roolist napsitanud juhte. Juhtus üks liiklusavarii, kus auto sõitis teelt välja libeduse tõttu, samuti oli kokkupõrkeid metsloomadega.

Priit Sepp
Priit Sepp Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Priit Sepp ütles, et läinud nädalal sai Saaremaa politsei 18 väljakutset. Liiklusest kõrvaldati viis alkoholi tarvitanud juhti ja politsei-

jaoskonda toimetati kümme inimest, neist kuus kainenema. Algatati 30 väärteomenetlust ja seitse kriminaalmenetlust.

25. novembril kella kolme ajal päeval kontrollisid politseinikud Leisi alevikus sõiduautot Volvo, mille juht, 62-aastane mees oli tarvitanud alkoholi. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust. 

Napsutanud juhid nii linnas kui ka maal

28. novembril kella 10 ajal hommikul kontrollisid politseinikud Kuressaares Vana-Roomassaare tänaval sõiduautot Volkswagen, mille roolist kõrvaldati 48-aastane alkoholi tarvitanud mees.

 Juhtunu asjaolude selgitamiseks algatati väärteomenetlus. Sama päeva pärastlõunal tabasid politseinikud Võhma külas Volvo roolist alkoholi tarvitanud ja juhtimisõiguseta 43-aastase mehe, kelle suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Veel üks alkoholi tarvitanud juht peeti kinni 29. novembri südaöö paiku Masa-Laimjala-Tumala maanteel. Chrysleri kontrollimisel selgus, et roolis olnud 33-aastane mees oli alkoholi tarvitanud. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati väärteomenetlust.

“Nädala jooksul teavitati politseid mitmest metsloomale otsasõidust. Näiteks 23. novembril Kärla-Kirikukülas, 25. novembril Kõljala külas, 26. novembril Paevere ja Kaarma-Kirikukülas, 28. novembril Muhu vallas Tusti külas ja 30. novembril Õha külas,” rääkis Sepp.

24. novembril teatati häirekeskusele, et Tika-Ratla teel on libeduse tõttu teelt välja sõitnud Mitsubishi. Selle 41-aastane juht oli kaine ja inimesed avariis viga ei saanud.

“Tuletan sõidukijuhtidele meelde, et teedel esineb libedust, mistõttu tuleb arvestada pikeneva pidurdusteekonnaga ja valida teeoludele vastav kiirus,” rõhutas Priit Sepp. “Samuti tuletan kõigile jalakäijatele meelde, et ennast pimedas autojuhtidele nähtavaks tegemiseks tuleb kasutada helkurit. Kellel ei ole võimalik endale helkurit osta, saab selle võtta möödunud nädalal mitmele poole Saaremaal ülesseatud helkuripuudelt.” Kuressaares on helkuripuud kesklinnas, Smuulis, bussijaamas, Olerexi tankla juures ja Tuulte Roosis ning neid leiab ka maakonna suurematest asulatest.

Kaldale uhutud õlitünnid ja süttinud saun

Reedel kell 10.13 teatati häirekeskusele, et Neeme küla randa on meri toonud kolm tundmatu vedelikuga vaati. Päästemeeskond vedas tünnid kokku ja tuvastas tünnides vana õli. Mahutitega tegeleb edasi keskkonnaamet.

Pühapäeval kell 20.24 süttis Muhu vallas Nõmmkülas saun. Päästjate saabudes põles hoone lahtise leegiga. Tulekahju kustutati kella 21.43-ks ja selles hävines täielikult sauna katus. Tulekahju tekkepõhjus teada ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles