Läätsa elanikud tahavad kaitset kihutavate autode eest

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
50 km/h kiirusepiirang. Foto on illustreeriv.
50 km/h kiirusepiirang. Foto on illustreeriv. Foto: Pixabay

Sõrve poolsaarel asuva Läätsa küla elanikud paluvad maanteeametil piirata külasisest sõidukiirust 50 kilomeetrini tunnis ja ehitada plaanitud teeremondi käigus valgustatud ülekäigurada.

"Kas tõesti peab juhtuma halvim?" küsivad Saaremaa vallale ja maanteeametile tehtud avalduses Läätsal asuva puhkekeskuse juhatuse liige Tiit Reinfeld ja külaelanikke esindav Anne Elissaar. Nende sõnul on näiteid sellest, kuidas ohtlik liiklusolukord likvideeritakse alles pärast juhtunud õnnetust, paraku mitmeid.

Reinfeld ja Elissaar selgitavad, et hiljuti Läätsani pikendatud kergliiklustee on väga populaarne, kuid sellele minemiseks tuleb ületada maantee, kus puudub tähistatud ülekäigurada. Ka selleks, et minna bussipeatusse teiselpool teed, tuleb jällegi ületada käigurajata maantee.

Kuigi külavahel on kiirusepiirang 70 km/h, ei pea autojuhid sellest kinni. Eriti ohtlikud on täislastis raskeveokid, mille juhid omavahel raadioside teel suheldes politsei asukohtadest teadlikud on. Seega ei vaevu nad üldse kiirust vähendama, sõites külast läbi sajakilomeetrise tunnikiirusega.

Olukorra võimaliku lahenduse näiteks tuuakse Mändjalas asuv valgustatud ja ohutussaarega ülekäigurada, mille sarnast oleks vaja ka Läätsale.

Tiit Reinfeld ja Anne Elissaar tõdevad, et see pole neil esimene kord sama murega maanteeameti poole pöörduda. Viimati tegid nad oma ettepanekud järgmisel aastal algava Mändjala–Läätsa teeremondi projekteerimise ajal, kuid siis oli ameti vastus ühene: "Antud ettepanekud ei ole põhjendatud."

Maanteeamet lubas Saarte Häälele Läätsa elanike probleemi kommenteerida täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles