Teatri veehoidla tehti maatasa

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
UUED VÕIMALUSED: Veehoidla asemele võiks tulevikus kerkida teatri töökoda ja laohoone. Fotol teatri loomejuht Aarne Mägi.
UUED VÕIMALUSED: Veehoidla asemele võiks tulevikus kerkida teatri töökoda ja laohoone. Fotol teatri loomejuht Aarne Mägi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Selle nädala alguses lammutati ära Kuressaare teatri tuletõrje veehoidla, mis avab uued võimalused kinnistut teatri tarbeks edasi arendada.

Teatri loomejuht Aarne Mägi ütles, et veehoidla likvideerimist on plaanitud juba ammu. Ta tuletas meelde kultuurikeskuse tagust omaaegset küngast, mida kultamäeks kutsuti ja talvel liumäena kasutati, mis samuti on tänaseks linnapildist kadunud. 

Teatri tuletõrjesüsteem on nüüd ühendatud linna veevärgiga ning valla initsiatiivil ja riigi toel sai ka tarbetuks muutunud veehoidla lammutada. 

Mägi nentis, et veehoidla likvideerimine lihtsustab suurte sõidukite manööverdamist teatri tagahoovis, samuti saab nüüd hakata sinna konkreetsemalt planeerima teatrile nii hädavajalikku abihoonet.

“Praegu rendib teater dekoratsioonide hoidmiseks üht garaažiboksi. Tulevikus võiks veehoidla kohale, küll mitte nii suures mahus, ehitada töökoja ühes dekoratsioonide laoga,” rääkis ta.

 “Mõnede repertuaarist mahaläinud lavastuste dekoratsioonid on üsna materjalimahukad, oleks patt neid lihtsalt ära visata. Taaskasutuse ja mingite asjade ümberehitusega tegeleme ju kogu aeg – alates dekoratsioonidest, lõpetades kostüümidega,” lisas Aarne Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles