JUHTKIRI Kauaoodatud jõulukingitus

Saarte Hääl
Copy
Roosa lint on rinnavähi ennetamise sümbol.
Roosa lint on rinnavähi ennetamise sümbol. Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Scanpix

Viimaks ometi saab teoks see, mille nimel on SA Kuressaare Haigla juba aastaid tööd teinud:  järgmisest nädalast hakkavad kohalikud vähipatsiendid keemiaravi saama Saaremaal. Vähiravi saab teoks tänu koostööle Ida-Tallinna keskhaiglaga, mille onkoloogid teevad Kuressaares vastuvõtte juba mullu maist. 

Eriti just tänavune koroona-aasta on ilmekalt näidanud, kui oluline on saarte elanike jaoks saada ravi ja tervist taastavaid teenuseid oma kodu lähedal. 

Haigusest niigi kurnatud inimese jaoks on vaevaline juba keemiaravi ise, seni lisandusid sellele aga ka reisivintsutused. Tuli ju eluliselt tähtsa ravi saamiseks võtta ette tundide pikkune teekond Tallinna ja hiljem jälle koju tagasi. 

Teekond vähiravini Saaremaal pole kulgenud takistusteta. Mullu detsembris avaldas SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli lootust, et Saaremaal saab keemiaravi pakkuma hakata juba mõne kuu pärast. Paraku ei lähe asjad alati nii kiiresti kui loodetud. Kevadine koroonapommi plahvatus just Saaremaal ning viiruse leviku tõkestamiseks väljakuulutatud eriolukord pani ka Saaremaa vähiravi alustamisega seotud plaanid sobivamat aega ootama.

Järgmisel nädalal on kaua oodatu viimaks käes. Jõulukingituseks saarte rahvale.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles