ÜLESKUTSE ⟩ Aita taastada kunstnike kodu Muhus

Saarte Hääl
Copy
Leegid. Foto on illustreeriva tähendusega.
Leegid. Foto on illustreeriva tähendusega. Foto: freepik.com

Eelmisel nädalal sai tulekahjus kannatada kunstnike Mari ja Urmas Viigi kodu Muhus –  Kuivastu mõisa vanast kuivatist ehitatud elumaja. Hoone sai tule- ja veekahjustusi, kõrvalhoone aga hävis leekides. Avaldame Facebookis ilmunud üleskutse perekond Viigi loal. 

Kallid sõbrad!

Teie rohkearvulised sõnumid on olnud meile lohutuseks! Täname siiralt kõigi nende postituste eest! Lühidalt veel juhtunust.

16. detsembri öösel süttis meie Suur Maja ehk Kuivastu mõisa endine kuivati, mille ehitamisse olime aastate jooksul pere ning väga paljude sõprade, tuttavate ja sugulaste abiga panustanud. 

Selles majas on peavarju saanud ning pidu pidanud sajad inimesed. 

Koos kõige muuga hävinesid minu vanem looming, eelkõige graafika, aga ka Mari kangasteljed, õmblusmasinad koos kõige sinna juurde kuuluvaga ning veel sama päeva hommikul viimase lihvi saanud uus stuudio. Kõik muu muidugi ka, alates perearhiivist ning lõpetades meie endi poolt ehitatu ja looduga. 

Tulekahju tekkepõhjus on siiani täiesti arusaamatu, kuigi paigal viibinud ekspert kaldub arvama, et see võis olla lihtsalt üks tavaline harutoos. Kindlustus puudub. Polegi mõtet pikalt valdavaid tundeid kirjeldada, eks igaüks ju mõistab.

Kõige selle taustal tahan siiski öelda, et meie pilk on suunatud tulevikku. Praegusel ajahetkel aitab just see tegutseda ning näha olukorda mitte häda ja viletsuse, vaid uue võimalusena. Meie suur pere on täiesti ühel nõul, et uus maja samasse paika saab üles ehitatud. Kõik algab uuesti! Esmalt tuleks aga valitsev kaos likvideerida. Paljud inimesed on palunud võimalust toetada rahaliselt. 

Tänan teid veel kord!

Urmas Viik

Lisan selleks siia vastava pangakonto

  • EE381010011873922226 
  • VIIK URMAS / Viigi põleng.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles