JUHTKIRI Ootaja aeg on pikk

Saarte Hääl
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eilne päev oli vähemalt Saare maakonnas ajaloolise tähtsusega. Kuressaare haiglas said keemiaravi esimesed vähipatsiendid. Ravile tulnud inimeste endi sõnul olid nad seda võimalust oodanud pikisilmi – kui vaid enam ei peaks selleks, et mõni tund tilguti all istuda, Tallinna vahet sõitma! 

Päevaravi mandril tähendas saarlastest-muhulastest patsientide jaoks päeva täis vintsutusi. Kui enesetunne niigi vilets, teeb pikk sõit selle veel palju-palju hullemaks. Paraku ei piirdu keemiaravi ju ühe korraga. Nii tuli ka selliseid reise oma elu ja tervise nimel ette võtta korduvalt.

Lennuühendus Kuressaare ja Tallinna vahel pole ehk lausa elu ja tervise küsimus – kui mitte silmas pidada kopterisõite haigete jaoks, kes kiiresti abi vajavad. Küll aga aitab lennuühendus inimestel tunduvalt kiiremini ühest punktist teise jõuda kui seda vahemaad bussi või autoga mõõtes. 

Neid, kes ajavõitu tähtsaks peavad, on üha rohkem. Vaatamata kurtmisele, et 19-kohaline lennuk on liiga väike, ei muutunud aastaid midagi. Mitu katset liinile suuremat õhulaeva tuua luhtus. Eile sai unistus tõeks: detsembrihommiku pimeduses maandus Kuressaare lennuväljal viimaks 48-kohaline lennuk. Unistus valgest õhulaevast sai siiski tõeks.       

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles