Paomehed – pere, kus pesamuna Pöial-Liisi rolliga ei lepi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
JÕULUDE OOTEL: Karl Kristofer, Triin, Andi, Lenna ja Mia ehk perekond Paomees Leevikese nime kandvast kodust.
JÕULUDE OOTEL: Karl Kristofer, Triin, Andi, Lenna ja Mia ehk perekond Paomees Leevikese nime kandvast kodust. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mändjalas Leevikese nime kandvas kodus ootavad jõule isa Andi, ema Triin, poeg Karl Kristofer, tütred Mia ja Lenna – ehk perekond Paomees. Kas ka briti lühikarvaline kassi-preili Sheba jõuludest midagi teab või peab, kes seda öelda oskab. Tema on külaliste eest peitu pugenud ja ilmub välja alles siis, kui võõrad läinud.

Sheba pole aga pere ainus lemmikloom – maja avara köök- elutoa seina sisse paigutatud suure akvaariumi kristallselges vees maigutavad suid värvikirevad kuldkalad. Ühel neist rohelise kalliskivina sädelev silm ümbrust uurimas. Õues tiigis elavad oma elu valgeamuurid, kuldkalad, kuldsäinad ja Jaapanis aretatud koikalad.

Kuigi pereisa Andi on kirglik kalamees, pole tiigiasukad mõeldud kinnipüüdmiseks ja pannile panekuks. Nemadki on lemmikloomad, kes kogunevad parves uudistama, kui Andi tiigi äärde tuleb – mine tea, äkki on inimesel nende jaoks miskit maitsvat varuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles