juhtkiri Head uut! Loodetavasti mitte koroona-aastat…

Saarte Hääl
Copy
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

2021 on käes. Olgugi et sotsiaalmeedias levisid mullu naljad, et 2020 ei lõppegi. Et kella  23.59-le detsembris 2020 järgneb lihtsalt 23.60. Ja kogu jama läheb edasi.  

Koroona-aastaga ju koroona ise paraku selja taha ei jäänud. Vastupidi, jõuluajal kerkis nakatumiste arv ka Saare maakonnas. 23. detsembril diagnoositi COVID-19 Kuressaare haigla patsiendil, kes oli käinud ravil mandri haiglas. Ning tahtmatult nakatas mandrilt viiruse kaasa toonud inimene ka teisi oma osakonna patsiente. 

Kuigi Kuressaare haiglal oli kohustus avada COVID-i osakond 29. detsembril, tuli seda olude sunnil teha varem. Nakatunud on ka paar haigla töötajat. Kui suure hüppe teeb nakatumisnäit pärast aastavahetust – selle kohta võivad selgust tuua juba lähipäevad. Rahvast liikus mandri ja saarte vahet ju omajagu. Ja kas just kõik neist enda ja teiste ohutusele rõhku panid?

Vahest oleks naiivne loota, et koroona-arvudele Saare maakonnas lisa ei tule. Loodetavasti püsib olukord siiski kontrolli all. See aga on võimalik üksnes meie kõigi abiga – kui me kõik käitume vastutustundlikult.  Seega soovime alanud aastal eelkõige: olgem terved ja jäägem terveks! Tervis on ju kõige tähtsam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles