JUHTKIRI ⟩ Uus aasta, uus amet

Saarte Hääl
Copy
Tulevane Saaremaa riigigümnaasium.
Tulevane Saaremaa riigigümnaasium. Foto: Karisma Arhitektid

Sügisest Saaremaal avatav uus suur riigikool loob siinsel haridusmaastikul hoopis uue olukorra. Tulevane Saaremaa riigigümnaasium pakub õpetajatele võimalust osaleda uue kooli arendamisel, õpetajate tugisüsteemi ja värske õpikeskkonna loomisel. Loomulikult on selline võimalus põnev ja meelitav. Seega pole ime, et konkursil koolile õpetajate leidmiseks osales üle 80 pedagoogi lähedalt ja kaugelt.  

Senise haridussüsteemi peatne lõpp seab paljud kohalikud õpetajad valiku ette, kus ja kuidas sügisest töötamist jätkata. Küllap leidub meie praegustes gümnaasiumides üksjagu neid pedagooge, kes annavad tunde nii põhikooliõpilastele kui ka gümnasistidele. Või siis töötavad rohkem kui ühes koolis. Kui oma kooli(de)s kaob koos gümnaasiumiosaga senine tundide maht, kuidas tagada endale täiskoormus, et palgas mitte kaotada? 

Ka uue riigigümnaasiumi tulevasi õpetajaid võib kummitama hakata samalaadne mure. Kas mõne spetsiifilisema õppeaine tunde koguneb ikka küllaldaselt, et ainult ühes koolis töötamisest piisaks, et ära elada?  Enda jagamine kahe kooli vahel võib olla täiskoormust sooviva pedagoogi jaoks keeruline ülesanne. Selle edukaks lahendamiseks on tarvis mõistvust koolide juhtkondadelt ning muidugi häid suhteid koolide vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles