Madalikule sõitnud jahist saab Laimjala kogukonnapurjekas

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
13. novembril kell 18.53 said Muhu merepäästjad Merevalvekeskuselt teate Kuivastu sadama lähistel madalale sõitnud purjejahist.
13. novembril kell 18.53 said Muhu merepäästjad Merevalvekeskuselt teate Kuivastu sadama lähistel madalale sõitnud purjejahist. Foto: MUHU MEREPÄÄSTE SELTS

Laimjala sõpruskond teeb korda novembris Kuivastus madalikule sõitnud purjejahi, et hakata lastele meresõitu õpetama. 

Algatuse eestvedaja Mikk Rand ütles, et mere lähedus pakub lastele purjetamisoskuste õpetamiseks häid võimalusi. Novembris Kuivastus avariisse sattunud alust pakuti õppepurjekaks üsna kohe pärast õnnetust. 

“Sõber mul Facebookis pakkus, et vaata siin on üks nukker purjekas, tee korda. Võtsime mingil hetkel väljakutse vastu,” rääkis Rand.

Karile sõitnud purjeka kere vahetatakse välja, aluse sisustus avariis kannatada ei saanud. Purjeka kordategemisel lööb hea tahte korras kaasa mitu kohalikku inimest, mis aitab kulusid kokku hoida.  

Rannajoone pikkuse järgi peaks Saaremaa olema Eesti maakondadest kõige suurem mereriik, kuid ei ole seda mitte. Meresõiduhuvi tekitamine Kuressaarest väljaspool on seega igati teretulnud, tähendas Rand. 

Laimjala kandis asuv Kõiguste sadam areneb iga aastaga ja on laste koolitamiseks väga sobilik merevärav. Kõiguste sadama omanikud löövad ka ise kogukonnapurjeka projektis kaasa. 

Ranna sõnul saavad purjekat kasutada ka täiskasvanud, kasvõi selleks, et käia näiteks Kõiguste lahe peal päikeseloojangut imetlemas. Purjekas loodetakse korda saada veel sel aastal, kuid kindlalt seda lubada ei saa.  

Laimjala kogukonnale loovutatud jaht sõitis Kuivastu lähistel madalikule ilmselt mootoririkke tõttu  13. novembril. Mereõnnetusele reageerisid Muhu vabatahtlikud merepäästjad, kes aitasid kaks jahil olnud inimest kaldale, inimeste elu ohus ei olnud ning arstiabi nad ei vajanud. 

Saarte koostöökogu eraldas Nõmjala-Laimjala-Kõiguste sõpruskonnale kogukonnapurjeka taastamiseks 1152 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles