MAA ELU Leedri metsa mahekuused toovad toidutootjatele medaleid

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
DEMOPÄEV MAHEMETSAS: Liisi Kuivjõgi lõikab mahekuuselt võrseid šokolaadi ja 
vahujoogi tootjatele.
DEMOPÄEV MAHEMETSAS: Liisi Kuivjõgi lõikab mahekuuselt võrseid šokolaadi ja vahujoogi tootjatele. Foto: Siim Metsmaa/Saarte Hääl

Mis seob Eesti aasta parimaks mahejoogiks tunnistatud rabarberi-kuuse vahujooki ja inglaste Academy of Chocolate´i auhinnaga pärjatud kuusevõrsetega šokolaadi?

Vihje õigele vastusele peitub mõtlema toote nimetuses – need on Saaremaa kuusevõrsed. Kevadel korjatud võrsed ei pärine aga mõnelt suvaliselt kuusepuult, vaid neid korjab teada-tuntud siirupiemand Liisi Kuivjõgi oma kodusest Leedri küla metsast.

Liisi korjab kuusevõrseid mahemetsaks kvalifitseeritud alalt, kus kasvavad ka mahekuused. Mahemetsas ei kasutata taimekaitsevahendeid ega väetisi. Ametlikult nimetatakse sellistelt aladelt võrsete kogumist korjeks mitteharitavalt alalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles