JUHTKIRI Tali tõi defitsiidi

Saarte Hääl
Copy
Lapsed kelgutavad. Foto on illustreeriv.
Lapsed kelgutavad. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kui mullune talv möödus Saaremaal lumevabana ja tunamullugi ei saanud lumerohkusega just kiidelda, siis nüüd vist soovib ilmataat varasemat tasa teha. Vähemalt praegu jagub nii külmakraade, jääd kui ka lund. 

Suusarajad on siin-seal juba sisse sõidetud ja kust vähegi annab kelguga alla sõita, sinna jagub ka  kelgutajaid. Kudjape korvpalliplatsile rajatakse liuvälja, uisutamisest saavad rõõmu tunda ka Orissaare ja Leisi elanikud. Suurepärased võimalused talisporti teha, ole vaid ise hakkaja. 

Millest aga järsku lausa puudus käes, on talispordivahendid ise – suusavarustus, uisud ja kelgud on kauplustes järsku suur defitsiit. Meelepärane ja soodsam kraam osteti kiiresti ära ning kui midagi alles ongi, siis vaid riismed. 

Põhjus, miks kauplused talispordivarustust hankima ei kiirusta, on lihtne: igal aastal ei pruugi külma ja lumerohket talve ju tulla. Nii otsivadki sportida ihkavad inimesed endale või oma lastele suuski-uiske-kelke taga kui tikutulega. Kes kuulutab sotsiaalmeedias, kes kammib müügiportaale, kes uurib tuttavailt, ega keegi ole otsitavat mõnes teise ringi poes nägema juhtunud. 

Kõigil ju talisporditarbeid kodus tallele pandud pole – mis sa ikka neist ostad, kui ei tea, milline talv tuleb! Eriti keerulises olukorras on lastega pered – kuidas sa suusatad-uisutad, kui saapad on ammuilma väikseks jäänud? Kuidas sa kelgutad, kui kelgule enam kuidagi ära ei mahu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles