"Naise elu lõuend" rõhutab lasterikaste emade naiselikkust

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Saaremaa lasterikaste perede liidu endine juhatuse liige Ingrid Leemet oli näituse korraldamise üks põhiinitsiaatoritest.
Saaremaa lasterikaste perede liidu endine juhatuse liige Ingrid Leemet oli näituse korraldamise üks põhiinitsiaatoritest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eilsest on Kuressaare kultuurikeskuse saalis üleval Eesti lasterikaste perede liidu (ELPL) koostatud fotonäitus "Naise elu lõuend", kus tuntud maalide taaslavastustel figureerib 13 suurpere ema.

Näitus oli esmakordselt üleval Pärnus Endla teatris ning on nüüd jõudnud Kuressaarde. Selle väljapaneku aitasid vaatajateni tuua fotograaf, stilist ja meigikunstnik Tiina Kukk ning juuksur Kristin Aarma. Ühel 13 fotost leiab ka saarlase – Saaremaa lasterikaste perede liidu endise juhatuse liikme Ingrid Leemeti, kes oli näituse korraldamise üks põhiinitsiaatoritest. 

"Lasterikaste perede liidus sündis juba ammu mõte, et võiksime teha emade piltidega kalendri. Emasid tahtsime rõhutada selle pärast, et lasterikka pere ema on harilikult just ema rollis ning teda kui naist ei ole esile tõstetud," rääkis Leemet. "Kevadel võtsin taas teema üles, otsisin meeskonna, naised, kujundaja ja fotograafi ja nii ta teoks saigi." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles