EMA võitja Maria Faust: "Naised on Eesti Nokia!"

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
MARIA FAUST, improlaagri juhendaja
MARIA FAUST, improlaagri juhendaja Foto: MUUSIKAELU.ee

Maria Faust, kelle album Eesti 2021. aasta muusikaauhindade jagamisel aasta jazzalbumi tiitli pälvis, kiidab Eesti naisi ja muretseb kohaliku muusikakriitika pärast. 

Maria Fausti projekt Maria Faust Sacrum Facere album "Organ" on pälvinud juba auhinna Taanis, nüüd hinnati see parimaks jazzalbumiks ka Eestis. "Eestis pole ju palju artiste. Enamik, kes midagi möödunud aastal üllitasid, ka nomineeritud said," jäi Faust auhinda kommenteerides tagasihoidlikuks. "Nominatsioonide hulgast jäid välja minu meelest väga head Raimond Mägi ja Mart Soo jazziplaadid," sõnas ta, lisades, et tema isiklikud lemmikud olid Erkki Sven Tüür ja Vox Clamantis. "Maailmatase," lausus Faust.

Saksofonist ja helilooja Faust leiab, et vaatamata väga hästi minevatele jazzkontsertidele pole suurel osal žüriist ja publikul suuremat aimu, mis karvane asi see jazz ikkagi on. "Inimesed peavad seda seedimist soodustavaks muusikaks ja kui bändis pole mahedahäälset lauljat, siis see fantastiline, äärmiselt mitmekesine ja alati väga hästi ühiskonda filtreeriv vool jääb tähelepanuta," lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles