Kalakasvatajad saavad pandeemiatoetust

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Forell. Foto on illustreeriv.
Forell. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

17.–25. veebruarini võtab PRIA vastu Covid-19 pandeemiast tingitud müügikäibe vähenemise hüvitamise toetustaotlusi kalanduse valdkonnast. 

Toetust saab taotleda, kui taotleja müügikäive vähenes 2020. aastal rohkem kui 15 protsendi võrra võrreldes tema 2019. aasta sama perioodi keskmise müügikäibega, mille kohta toetust taotletakse.    

Toetust kavatseb küsida ka Kanissaares asuva kalakasvanduse juht Priit Lulla. Kanissaare kalakasvandus praegu enam müügiks kala ei kasvata, küll aga asustusmaterjali teistele majanditele. 

Lulla sõnul jääb arusaamatuks, kuidas saab Maxima müüa forellifileed hinnaga 3,99 eurot kilo, mis on tavapärasest hinnast kordi odavam. Neljaeurose kilohinnaga ei jaksa konkureerida ükski Eesti kalakasvataja. Saksamaal ülejäänud sealiha müüdi Eestis dumpinghinnaga, sest kindlustus maksis vahe kinni.  Pole välistatud, et midagi sarnast toimub ka kalaäris. Välistada ei saa Lulla sõnul ka ulatuslikku käibemaksupettust. “Miks ei müüda seda odavat kala Saksamaal, Hollandis, Prantsusmaal?” püstitas ta küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles