VASTUKAJA ⟩ Miks on kirjutatud kogukonna huvide nimel fakte moonutades

Copy
Sõrve Värava Maja
Sõrve Värava Maja Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

“Jätke Salme vallamaja kogukonnale” Saarte Hääl, 5. veebruar 

Salme osavallakogu esimehe Andrus Rauna arvamuslugu sisaldab faktivigu. Jääb arusaamatuks, miks on kirjutatud kogukonna huvide nimel fakte moonutades?

Kirjatükis väljendatakse muret Salme turismiinfopunkti saatuse pärast, mis vanas vallamajas tegutseb, ja teadmatust, et kuhu see peaks kolima, kui maja müüki läheb. Väidetakse ka, et suvel jäi infopunkti tegevus koroona tõttu pausile.

Tegelikult kolis turismiinfopunkt ära juba 2,5 aastat tagasi avalikus kasutuses olevasse Sõrve Värava Majja Salme aleviku keskpunktis, kus 2019. a tegutses edukalt valla rahastuse kaasabil ja 2020 suveperioodil vabatahtlikkuse alusel õhinapõhiselt. 

Just see asukoht tundus olevat parim – infopunkti külastuste arv mitmekordistus. Meie majja leidsid vaevata tee nii läbisõitjad kui ka püsielanikud, lisaks infole on meilt võimalus kohvijooke ja koduseid küpsetisi ning kohalikku käsitöökaupa soetada.

Oleme ka edaspidi valmis pakkuma peavarju turismiinfopunktile, et rändajatele edastada teavet Sõrve kandi ja kogu Saaremaa kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles