Vaktsineerimisjärg jõuab päästjate ja politseini

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits
Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lisaks meditsiinitöötajatele ja õpetajatele hakkab koroonaviiruse vastase vaktsineerimise järg vaikselt jõudma päästjate ja politseinikeni. Millal nende kaitsepookimine täpsemalt algab, ei ole hetkel veel teada.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits ütles, et päästeametis soovib vaktsineerimist 67,6% teenistujatest – 2093 vastanust avaldas vaktsineerimissoovi 1414. Saaremaal on päästekomandodes 68 teenistujat ja vaktsiini soovib neist 63 ehk 92,6%. “Millal neid vaktsineerimisele kutsutakse, ei ole veel teada,” sõnas Moorits. Üleeile algas tema sõnul päästjate vaktsineerimine Tartus ja Tallinnas.

PPA töökeskkonna juhtivspetsialist Herdis Jensen ütles, et siseturvalisuse töötajate vaktsineerimise viib läbi Qvalitase arstikeskus ja haigekassaga sõlmitud lepingu järgi peab vaktsineerimine olema võimalik kõigis maakonnakeskustes. 

“Kohe, kui partner on valmis Kuressaares kaitsesüstimist alustama, saavad ka Saaremaa politseinikud selleks aja broneerida. Vaktsineerimise huvi saame hinnata selle järgi, kuidas inimesed end kaitsesüstimisele registreerima hakkavad,” ütles Jensen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles