Sõjavara muuseum tahab endale aadressi ja suunaviita

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Margus Sinimets
Margus Sinimets Foto: Erakogu

Orissaare külje all asuv sõjavara muuseum tahab aadressi ja väinatammile suunaviita, et huvilised ei peaks muuseumi otsides ära eksima või mõttetult aega raiskama.

Saaremaa sõjavara muuseumi juht Margus Sinimets ütles, et muuseum tegutseb siiani ilma aadressita, mistõttu mandrilt tulevad külastajad ei suuda sageli muuseumi leida. Muuseum asub Põripõllu külas, hoonetest kilomeetri kaugusel põllu ja metsa taga. 

Muuseumi leidmine kipub üle jõu käima just vanemas eas välismaalastele, kes läbi häda kohale jõuavad ja siis kiruvad. Noored kasutavad GPS-i ja neil muret ei ole. 

Aadressi puudumine on probleemiks ka asjaajamisel. “Kui pead kirjavahetust või tellid midagi, siis küsitakse ikkagi aadressi, aga meil on vaid maaüksuse nimi,” rääkis Sinimets. 

Mitu aastat tagasi tegi Sinimets toonasele Orissaare vallavalitsusele ettepaneku nimetada Orissaarest Reinasse minev tee Muuseumi teeks ja nummerdada muuseumi käes olevad neli endist farmihoonet.  

Muuseumihuviliste suunamiseks soovib Sinimets lisada väinatammi Orissaare-poolsele teabetahvlile muuseumi suunaviida. Praegu asub seal kaks kolme suunaviidaga tahvlit ning rohkem viitasid seadus postile lisada ei luba. Maanteeameti spetsialisti hinnangul oleks üks võimalus asendada 2015. aastal Euroopa puuks valitud Orissaare staadioni tamme suunaviit muuseumi omaga.

Sinimetsa sõnul käib muuseumi uudistamas palju rohkem inimesi kui tammepuud, seega tuleks viit ära vahetada. Eelmisel aastal siseturismi kõrglainel külastas sõjavara muuseumi suur hulk rahvast. Eriti torkas silma noorte leedulaste osakaal. 

“Rääkisin seda ka Heiki Hansole, kes tamme Euroopas tuntuks tegi, tal ei olnud midagi selle vastu,” lausus Margus Sinimets, kes esitas muuseumi asukohaprobleemidega seotud ettepanekud sel nädalal Saaremaa vallale lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles