TÄNAVUSED TUNNUSTUSED Maakonna vapimärgi pälvis kohtunik Kristel Pedassaar

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KRISTEL PEDASSAAR
KRISTEL PEDASSAAR Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Kuressaare raekojas toimunud tunnustusüritusel andsid Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro ja vallavanem Mikk Tuisk üle Saare maakonna vapimärgi ja teenetemärgi ning kuulutasid välja Saaremaa aasta inimese ja aasta teo 2020.

Saare maakonna kõrgeima autasu, maakonna vapimärgi pälvis tänavu Kristel Pedassaar pikaajalise töö eest kohtuniku, Saare maakohtu esimehe ja Kuressaare kohtumaja juhina. Pedassaar töötas Saaremaal kohtunikuna aastatel 1987–2020.

Maakonna teenetemärk anti Vilma Raunistele Saare maakonna põllumajandusse panustamise ja ajakirjandusliku tegevuse eest. Lisaks erinevatele põllumajandusega seotud töökohtadele on Rauniste ametis olnud Saare Maavalitsuse majandusosakonnas ja alates 2007. aastast töötab ta ajalehes Meie Maa.

Saaremaa aasta inimene 2020 on ettevõtja ja külaelu toetaja Dagmar Põld. Missioonitundega ja abivalmis Põld on OÜ Külakaubad omanik ning teenindanud kauplusautoga Mustjala, Kihelkonna ja Kärla kandi külasid juba ligi 30 aastat.

Saaremaa aasta teo tiitel anti Kuressaare Haigla Sihtasutusele, kes sai edukalt hakkama erakordse ja ettearvamatu 2020. aasta koroonakevadega. Haigla tagas inimestele ravi, hoolitsuse ja turvatunde ning andis teadmise, et Kuressaare Haigla ei jäta kunagi hätta.

Saaremaa Vallavolikogu esimehe Tiiu Aro sõnul laekus sel aastal maakonna tunnustusavalduste andmiseks kokku 12 ettepanekut ning Saaremaa aasta inimese ja aasta teo tiitlile esitati kokku 7 kandidaati.

„Eelmine aasta oli keeruline meile kõigile. Seda enam teeb rõõmu, et inimesi ja nende tegevust märgati oluliselt rohkem kui varasematel aastatel. Kõik esitatud kandidaadid väärivad tunnustamist, kuid valik tuli teha ning volikogu eestseisuse otsus aasta inimese ja teo osas oli üksmeelne,“ ütles Aro.

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul on tal hea meel, et saarlased oskavad häid inimesi ja tegusid hinnata ning annavad nendest ka teada. „Kõik tunnustuse saamiseks esitatud kandidaadid on kellelegi oma tegevusega silma jäänud ja neid on peetud teiste inimeste arvates esiletõstmise vääriliseks. See on samuti suur tunnustusavaldus,“ ütles Tuisk.

Saare maakonna vapimärk antakse isikule Saare maakonnale osutatud eriliste teenete eest ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks, samuti Saare maakonnale au ja tuntust toonud saavutuse tunnustamiseks.

Saare maakonna teenetemärk antakse isikule Saare maakonnale osutatud teenete eest või saavutuse tunnustamiseks.

Saaremaa aasta inimese ja aasta teo tiitel antakse aasta jooksul oma tegevusega Saaremaa valla heaks silma paistnud isikutele või tunnustatakse Saaremaa valla jaoks olulise tähtsusega ettevõtmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles