LAUSTESTIMINE ⟩ Saaremaa Valsi hooldekodus 13 koroonapositiivset

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Hooldekodu Saaremaa Valss
Hooldekodu Saaremaa Valss Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Teisipäeval Saaremaa valda lisandunud 40 positiivsest koroonatestist 13 on seotud hooldekoduga Saaremaa Valss, kus positiivse testi andsid 9 klienti ja 4 töötajat. 

Hooldekodus tehti kokku 50 testi ning testiti neid kliente ja töötajaid, kes seni pole soovinud lasta end COVID-19 vastu vaktsineerida. "See aktiveeris vaktsineerida soovijate hulga," märkis Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk Kadi raadiole antud intervjuus kõneldes positiivsetest tulemustest hooldekodus.

Kui seni oli Tuisu sõnul vaktsineeritud 60% hooldekodu inimestest, siis nüüd on vaktsineerimisest huvitatud ka ülejäänud 40%. Ehk lisandunud on üle 20 inimese, kes on avaldanud soovi end koroonaviiruse vastu vaktsineerida. Hooldekodus Saaremaa Valss on kokku 90 klienti. Nakatunute jaoks seatakse hooldekodus sisse eraldi osakond. 

Kuressaare Haiglas oli 23. veebruari hommiku seisuga ravil 23 COVID-19 positiivset patsienti.

Nädala lõpuni on suletud Aste Lasteaed, Lümanda Lasteaed, Kesklinna Eralasteaed Naerusuu ja Pihtla Kooli lasteaiaosa ning üks rühm nii Valjala Lasteaias kui ka Kuressaare Pargi Lasteaias. Koolides on 28. veebruarini koolivaheaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles