Hea ajakirjanduse auhind Aime Jõgile

Saarte Hääl
Copy
Saaremaalt pärit Aime Jõgi töötab ajalehes Tartu Postimees.
Saaremaalt pärit Aime Jõgi töötab ajalehes Tartu Postimees. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Anneli Ammase Hea Ajakirjanduse (AAHA) preemia saab tänavu Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi.

Üle 40 aasta ajakirjanduses töötanud 62-aastane Aime Jõgi on näidanud, et aukartustäratav staaž talenti ei tuhmista, teatas auhinna väljaandjaid esindav ajakirjanik Kärt Anvelt. 

Aime Jõgi lood on haaravad, inimlikud ja kirjutamisstiil nauditavalt kõrgel tasemel, mida AAHA preemia võitjalt eeldatakse.

“Aime Jõgi mõjub kui hea ajakirjanduse plinkiv majakas. Ta mitte ainult ei tea ajakirjandusõpetuse suurkuju Juhan Peegli õpetust, vaid kannab seda igapäevaselt edasi. See on kadedaks tegevalt võimas. Ei ole kerge aastakümneid näidata, et ajakirjandust ei tehta ainult Tallinnas ja võimumäel,” ütles Enno Tammer, AAHA preemia üks asutajaist ja Bonnieri preemia võitnud ajakirjanik.

Tammeri sõnul on Aime Jõgi hea õpilasena hea näide Juhan Peegli väärtuspõhisest lähenemisest heale ajakirjandusele – ärge olge ninatargad, ärge kippuge kedagi õpetama. Teil pole ju üheski valdkonnas diplomit, ei arsti, arhitekti, inseneri ega agronoomi oma. Isegi algharidust mitte. Teie kui ajakirjaniku puhul on oluline ühiskondlikult tundlik närv, ergas meel tajuda ja märgata ümbruskonna probleeme. Teie kohustus on reageerida, minna asjaosaliste juurde, paluda olukord lahti seletada, võimalikke lahendusi küsida. “Sellist väärtuspõhist lähenemist hoidis ülal ka Anneli Ammas,” ütles Tammer.

AAHA preemia soov on väärtustada head kohalikku ajakirjandust, mis leegitseva tulena mitte ainult ei kõrveta, vaid soojendab. Preemia rahaline väärtus on 500 eurot pluss hinnaline meene.

Loe 16. veebruari Saarte Häälest: “Ajakirjanik Aime Jõgi: armastan Saaremaad ka kodusaarest kaugel”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles