Pihtla õlleköök avab lossihoovis õlletoa

Copy
Õlleköögi tegevjuht ja pruulmeister Alo Väli
Õlleköögi tegevjuht ja pruulmeister Alo Väli Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Käsitööõlut tootev Pihtla õlleköök võttis viieks aastaks rendile ruumid Kuressaare kindluse läänebastioni keldris ning plaanib seal suvel avada õllemekkimise koha. 

“Eks ta asukohast tingituna selline turistikas tule,” ütles õlleköögi tegevjuht ja pruulmeister Alo Väli. Siiski ei plaani nad avada inimeste kooskäimise paika, vaid see saab olema õlleköögi toodangu mekkimise koht. 

Väli sõnul ulatuvad ruumid läbi bastioni ning vallikraavi pool tekib kena looduslik terrass. 

Lisaks Pihtla õlleköögi olemasolevale valikule valmivad võimaluse korral mai lõpus avatava õlletoa tarbeks ka veidi vanaaegsema hõnguga õlled, mida pruulmeister praegu välja nuputab. Mõtted liiguvad näiteks ürdi- ja meeõlle suunas. 

Tagasi üles