JUHTKIRI Raha tuleb seina seest?

Saarte Hääl
Copy
Väike müügipunkt Nava külas
Väike müügipunkt Nava külas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Arusaam, et raha tuleb seina seest ehk pangaautomaadist, ei pruugi kõlada üksnes anekdoodina, arvestades, et paljud lapsed õieti ei teagi, mida vanemate töö endast kujutab. Rääkimata sellest, et nad ise oleks kunagi raha teenimiseks tööd teinud. Sest tõepoolest – laps võib raha saada ka siis, kui ta selleks lillegi ei liiguta. Ema või isa aeg-ajalt ikka mõne euro annab.  

Mida teha selleks, et lapsest ei kasvaks eluvõõrast inimest, kes alles täiskasvanuna ühtäkki avastab, et rahateenimiseks tuleb tõesti tööd teha?

Tutvustada talle maast madalast tegelikku elu. Innustades teda ka ise leidlikkust üles näitama ja vaeva nägema, et raha teenida. Leisi kooli 1. klassi õpilane Merybel võiks paljudele endast vanematelegi heaks eeskujuks olla. Väike tüdruk müüb Eikla–Karja maanteel Nava küla bussipeatuses vahtramahla ja kodukanade mune. Tema jaoks on see võimalus distantsõppe aega põnevamaks muuta ning ühtlasi äritegevuses kätt proovida

Koolilaste ja -noorte võimalused õpingute kõrvalt või vaheajal raha teenida on praegusel ajal paraku kaunis kasinad, aga nagu näha – mitte olematud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles