Kaks Salme hobikalameest hakkasid kutselisteks kaluriteks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SALME KALUR: Andrus Raunale jäi hobikalamehe staatusest väheks. Pildil koos poeg Ruubeniga.
SALME KALUR: Andrus Raunale jäi hobikalamehe staatusest väheks. Pildil koos poeg Ruubeniga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Salme hobikalamehed Andrus Raun ja Priit Poopuu hakkasid kutselisteks kaluriteks ning asutasid OÜ Salme Kalur.

“Oleme Priiduga hobikalameestena aastaid tegutsenud harrastajale mõeldud ühe võrgu loaga, mis on esiteks üsna väike ressurss ja sobivate ilmadega saavad need load ka väga kiirelt otsa,” ütles Saaremaa vallavolikogu liige, Salme osavallakogu esimees Andrus Raun. “Siis jalutad rannas lihtsalt ringi ja vaatad, kuidas teised kala püüavad.”

Raun ja meremehest Priit Poopuu otsustasid, et niimoodi jätkata on tüütu ja läbisid kutselise kaluri koolituse. Kuu aja eest asutasid nad oma ettevõtte ja soetasid kutselistele kaluritele püüki võimaldava ajaloolise püügiõiguse erinevate püügivahendite osas.

“Ambitsioonikas nimi OÜ Salme Kalur sai ettevõttele valitud tegutsemiskohast lähtudes ja nimi on ju ilus ka,” rääkis Raun.

Rauna sõnul on mehed tuleviku osas optimistlikud. “Kindlasti püüame esialgu väikeses mahus ja areneme vaikselt – vaatame, mis tulevik toob,” lausus Raun. Mees tõdes, et rannakalandus tänases maailmas ilmselt kellelegi piisavalt leiba lauale ei too. “Kui aga teha midagi, mis endale meeldib, on juba iseenesest kasud sees,” leidis Andrus Raun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles