Meiuste krossirajal treenivad ka profid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Meiuste krossirada.
Meiuste krossirada. Foto: Alar Truu

Vanasse karjääri rajatud motokrossi treeningrada on Saaremaale harjutama toonud ka Eesti tippsõitjad – nii Tanel Leoki kui ka Gert Krestinovi. 

RAJAMEISTER: Laur Merisalu hoolitseb selle eest, et rada oleks korras, ja sõidab ka ise.
RAJAMEISTER: Laur Merisalu hoolitseb selle eest, et rada oleks korras, ja sõidab ka ise. Foto: Alar Truu

Leisi kanti Meiuste vanasse liivakarjääri on kohalikud entusiastid viie aastaga ehitanud 1600 meetri pikkuse krossiraja. “Täna on kolm kutti peal, kes tulid just Euroopast ja teevad siin trenni, homme tuleb Aigar Leok poistega,” loetles treeningraja üks eestvedajaid Laur Merisalu. Tema sõnul on külmad ilmad mandril pannud sõitjaid mööda Eestit sobivaid treeningvõimalusi otsima. Meiuste ring on Merisalu sõnutsi keskmisest isegi natuke raskem, kuna see on liivarada, kus sõita päris keeruline. 

Laur Merisalu sõnul sai vanasse karjääri motokrossiraja ehitamine alguse viis aastat tagasi, koos Aaron Nau ja tema isa Ainariga. Viimane oli Lauri sõnul peamine eestvedaja. Võsa võeti maha, kännud juuriti ekskavaatoriga üles ning maapind siluti. 

“Rada on looduslikult juba nii hea, et palju ehitada polnud vaja,” rääkis Merisalu. Ära kasutati võimalikult palju loodusliku profiili ning oma mõistusega ehitati rada valmis. Nüüd tuleb seda vaid siluda, mida teeb Merisalu ise.

Äriprojekt see rada Laur Merisalu sõnul ei ole. Sõitjate jaoks on hind 10 eurot päev, mis praegu tema sõnul raja hooldamise nulli toob. Rada sai tehtud, kuna see tegijaile endile huvi pakkus. “Ja miks siis mitte ka teistele võimaldada,” sõnas Merisalu, kes ka ise vahel krossitsikliga Meiuste rajale läheb. 

Rada on mõeldud vaid treeningute jaoks ja võistluste korraldamist praegu ei plaanita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles